Cutremure stiri: 502

SUA are cîteva ORE la dispoziție pentru a evita FALIMENTUL

16 oct. 2013,, 16:07   Externe
3828 5
Foto: odessa-life.od.ua
Congresul american mai are la dispoziție doar cîteva ore pentru a ajunge la un acord in extremis și a evita intrarea în incapacitate de plată a SUA, lucru care ar afecta întreaga economie mondială, titrează France Press într-o amplă analiză a situației financiare din Statele Unite. Lucrările Senatului au fost reluate astăzi la prînz potrivit BBC.

Astfel, dacă politicienii americani nu reușesc nici astăzi să se pună de acord asupra ridicării plafonului datoriei SUA pentru ca astfel să se pună capăt paraliziei statului federal, la miezul nopții se va ajunge la o situație unică și foarte periculoasă: Trezoreria americană nu va mai putea autoriza împrumuturi şi nu va mai putea conta pe rezervele deja diminuate, explică jurnaliștii francezi.

Mai mult decît atît, în perioada 22 - 31

octombrie, fără a se putea preciza însă data exactă, SUA nu și-a mai putea onora, pentru prima dată în istorie, toate plățile, potrivit estimărilor Oficiului pentru Buget al Congresului.
O asemenea criză, avertizează France Press, ar putea afecta serios dolarul, moneda de rezervă la nivel mondial, dar și titlurile de stat, considerate cele mai sigure plasamente din lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав