Cutremure stiri: 506

Expert: Liberalizarea regimului de vize cu UE este o himeră

19 oct. 2013,, 07:37   Societate
5045 3
Foto : noi.md
Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană pînă la următoarele alegeri parlamentare trezește mari semne de întrebare în opinia unor experți. Mai mult, unii au menționat pentru NOI.md că acest obiectiv al R. Moldova este ireal.

Deși se arată optimist privind șansele liberalizării regimului de vize cu UE, Arcadie Barbăroșie susține că R. Moldova mai are multe de făcut în acest sens. ”S-a lucrat mult în special ce ține de securitatea la frontieră, dar încă există restanțe la capitolul reformarea justiției și combaterea corupției. Problemele care s-au iscat în ultima perioadă cu BEM și aeroportul demonstrează că avem corupție la un nivel foarte înalt”, a precizat expertul.

În context, Anatol Plugaru consideră că de pe urma regimului liberalizat de vize cu UE, cetățenii R. Moldova nu vor avea de nimic de cîștigat. ”Nu va fi liberalizat regimul de vize cu UE pînă la următoarele alegeri parlamentare. În cazul în care va fi liberalizat, moldovenii, cum plătesc în prezent viza, așa vor continua să o plătească. Apoi majoritatea cetățenilor noștri care au avut de plecat peste hotare deja se află acolo. Cui îi trebuie această viză, moșnegilor de la țară? Ce să facă ei cu ea cînd pensia nu le ajunge de pîine? Liberalizarea regimului de vize cu UE este o himeră, o falsificare de mari proporții”, specificat Plugaru.

O misiune de experţi europeni în frunte cu directorul general al Departamentului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, Stefano Manservisi, a venit în această săptămînă la Chișinău pentru o evaluare a procesului de implementare a planului de acţiuni pentru abolirea regimului de vize cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав