X 
Cutremure stiri: 506

Serviciul Vamal a propus antreprenorilor moldoveni o procedură simplificată de export

21 oct. 2013,, 10:17   Economie
2756 0
Foto: aviko61.ru
La sfîrşitul lunii octombrie va intra în vigoare ordinul şefului Serviciului Vamal (SV) privind simplificarea procedurii de exportare a produselor.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în ordinul publicat în Monitorul Oficial se propune înregistrarea încărcăturilor destinate pentru export, aflate în regim de tranzit vamal, fără completarea declaraţiei de tip T1.

Prin conceptul de "încărcături destinate pentru export" se subînţeleg produsele fabricate în Moldova. Acestea sînt sigilate de vameşi şi pleacă la locul de destinaţie.

În cazul defectării autoturismului în timpul transportării producţiei, a supraîncărcării, neprezentării la punctul de destinaţie, investigarea situaţiei este efectuată de către biroul vamal din ţara expeditoare.

Încheierea regimului de tranzit şi confirmarea exportului are loc la biroul vamal al ţării destinatare prin demonstrarea mijlocului de transport cu sigiliile intacte şi a actelor însoţitoare.

Săptămîna aceasta, SV a anunţat că 63 de agenţi economici din R.Moldova se bucură de acest regim simplificat de export-import a produselor, ceea ce înseamnă reducerea procedurilor de vămuire. Această practică a început să fie introdusă de către SV încă în decembrie 2012 prin introducerea noţiunii de "agent economic credibil".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав