X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

PSRM: Primăria Chișinău a întins o capcană locuitorilor capitalei (VIDEO)

23 oct. 2013,, 14:01   Societate
4917 0
Foto: noi.md
Contractele de administrare a blocurilor locative impuse de Direcția locativ-comunală și amenajare a Primăriei Chişinău sînt ilegale şi încalcă flagrant drepturile consumatorilor. De această părere sînt juriștii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care au îndemnat astăzi chișinăuienii în cadrul unei conferințe de presă, să renunţe la aceste contracte, transmite NOI.md.

Juriștii PSRM susțin că Primăria Chișinău a încălcat procedura de elaborare a acestor contracte. ”În primul rînd, contractele trebuiau să fie aprobate de Guvern. Apoi, în el sînt stipulate doar 7 condiții, cînd legislația prevede de tot 12. Întreprinderea Municipală apare în calitate de gestionar al fondului locativ și nu de prestator de servicii. Într-o bună zi, ÎM fără a ține cont de părerea locatarilor va da în arendă cui dorește subsolurile sau va construi mansarde pe acoperișuri. Autoritățile locale nu au voie să impună oamenii să semneze aceste contracte. Amenzile anunțate sînt doar un pretext, nu au nimic comun cu acest contract. Este o capcană de stoarcere a banilor pentru locuitorii capitalei”, a precizat juristul, Vasile Bolea.

PSRM anunță că a contestat legalitatea contractului în instanța de judecată și a elaborat un proiect de decizie pentru a-l propune spre discuție în cadrul CMC.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав