Cutremure stiri: 506

Fiodor Ghelici solicită azil politic în străinătate

29 oct. 2013,, 13:37   Societate
3992 1
Foto: noi.md
Președintele Asociației obștești ”Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, solicită ajutorul justiției statelor europene și azil politic pentru familia lui. Scrisorile cu aceste adresări au fost făcute publice astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de feciorii activistului Andrei și Serghei Ghelici.

În adresările către organizațiile europene pentru apărarea drepturilor omului, Ghelici solicită ”să fie oprită puterea coruptă din Moldova” și organizarea unei comisii juridice independente pentru examinarea dosarului penal intentat Asociației ”Moldova Mea”.

”Nu credem în justiția moldovenească. La noi deciziile judecătorești, în mare parte, sînt luate sub un control dur din partea autorităților corupte. Dosarul meu este o comandă politică, în urma declarațiilor mele prea sincere de la posturile de televiziune din Moldova. Nu am de gînd să stau și să putrezesc în închisoare pe un dosar penal fabricat”, se menționează în adresarea lui Ghelici către reprezentanții oficiali ai OSCE în Moldova.

În adresările către președinții Rusiei, României, Ucrainei, SUA și cancelarul Germaniei Fiodor Ghelici solicită azil politic pentru familia sa, deoarece ”feciorii lui, de asemenea, urmează să fie arestați”.

Totodată, Ghelici a adresat o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în care declară că renunță la cetățenia moldovenească. ”Nu mai doresc să slujesc statului care nu este capabil să-și protejeze cetățenii de fărădelegi, represiuni și activitate criminală”, se arată în mesaj.

Scrisorile au fost traduse și transmise reprezentanților țărilor respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав