X 
Cutremure stiri: 502

Moldova va majora exportul de vinuri în China

4 noi. 2013,, 09:00   Economie
4822 0
Foto : alcoexpert.ru
Republica Moldova va majora volumul exportului de vinuri de calitate în Republica Populară Chineză, transmite NOI.md. Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al R. Moldova, Vasile Bumacov, cu reprezentanţii companiei chineze ”Hunan Wine Sales Company”, specializată în importul vinurilor din Moldova. Subiectul discuţiei l-a constituit aprofundarea relaţiilor de colaborare în domeniul comercializării vinurilor de înaltă calitate din Moldova în China. La întrevedere au participat, de asemenea, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

De menționat că, în anul 2012, Moldova a exportat în China producție alcoolică în valoare de 5,75 mil. dolari SUA sau cu 86,1% mai mult, decît în anul 2011. În trimestrul I al anului 2013, volumul exportului de producție alcoolică din Moldova în China a crescut cu 27,8%, comparativ cu perioada simipară a anului precedent, însumînd 0,46 mil. dolari, iar în trimestrul II – s-a redus cu 20,8% - pînă la 1,45 mil. dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав