Cutremure stiri: 502

Chișinăul îngrijorat: Se destabilizează situația în Zona de Securitate (FOTO)

8 noi. 2013,, 10:15   Societate
4355 5
Foto: gov.md
Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu destabilizarea situaţiei din Zona de Securitate. Membrii acesteia au atras atenția în cadrul ultimei şedinţe ordinare asupra instalării unilaterale a unor posturi ale structurilor de forţă fără acordul CUC, transmite NOI.md.

De asemenea, Chișinăul se îngrijorează vizavi de practica distorsionării faptelor, utilizării terminologiei incorecte şi operarea cu date dubioase de către partea transnistreană. În cazul menţinerii cursului distructiv al parţii transnistrene, autoritățile din dreapta Nistrului declară că responsabilitatea faţă de consecinţe va aparţine exclusiv delegaţiei transnistrene.

Concomitent, delegația de la Chișinău susține că astfel de acţiuni unilaterale duc la creşterea tensiunii în regiune, precum şi la subminarea mecanismelor de menţinere a păcii. Astfel, Chișinăul reiterează necesitatea instituirii unei misiuni internaţionale de monitorizare şi inspectare în Zona de Securitate.
Provocările par să se întețească tot mai mult în ultima perioadă din partea autorităților separatiste. Recent, acestea declarau că pe 16 noiembrie curent vor organiza un șir de acțiuni de protest anti-Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав