Cutremure stiri: 506

Ministerul de Externe al Rusiei a apreciat conferinţa din Landshut ca fiind un pas pozitiv spre consolidarea încrederii

8 noi. 2013,, 12:58   Societate
2846 0
Foto: vybor.md
Conferinţa OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean a devenit "încă un pas pozitiv pentru consolidarea încrederii între Chişinău şi Tiraspol, indiferent de faptul că părţile nu au găsit un compromis asupra faptului cum trebuie făcută aceasta". Astfel a comentat Departamentul informaţie şi presă al MAE al Rusiei rezultatele conferinţei, care a avut loc la finele lunii octombrie la Landshut (Germania).

În comentariul citat de Agenţia "Infotag" se spune că "scopul conferinţei a fost ca părţile, intermediarii şi observatorii să îşi creeze o părere generală cu privire la situaţia soluţionării chestiunilor practice ale vieţii zilnice a populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, de asemenea, ceea ce este şi mai important, de a conferi acestei activităţi un impuls politic". La conferinţă, care a fost organizată de preşedinţia Ucrainei în OSCE în parteneriat cu MAE al Germaniei, au participat şefii grupurilor de experţi din Moldova şi din Transnistria, reprezentanţii politici ai părţilor, intermediari şi observatori ai procesului de negocieri cu privire la reglementarea conflictului transnistrean.

La conferinţă au luat cuvîntul prim-ministrul R.Moldova Iurie Leancă şi liderul transnistrean Evgheni Şevciuk. O deosebită atenţie a fost acordată perspectivelor dezvoltării economice a Moldovei şi Transnistriei după summitul "Parteneriatul Estic" de la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав