Cutremure stiri: 502

Moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică, mass-media și administrația locală (VIDEO)

21 noi. 2013,, 15:06   Societate
2884 0
Foto: noi.md
Lucrurile pe plan intern în Republica Moldova merg într-o direcție greșită. O asemenea opinie este împărtășită de circa 70 la sută dintre cetățeni, după cum reiese din rezultatele sondajului de opinie publică prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice. Doar 24 la sută din respondenți consideră că lucrurile în țară merg într-o direcție bună.

Potrivit sondajului, cele mai multe persoane, 80 la sută, sînt nemulțumite de pensii și salarii. O bună parte dintre cetățeni nu este mulțumită nici de modul în care e gestionată lupta cu corupția, de lipsa locurilor de muncă, dar și de acțiunile întreprinse în domeniul învățămîntului.

Datele studiului mai arată că cetățenii moldoveni continuă să aibă cea mai mare încredere în Biserică – 74 la sută din respondenți. În topul instituțiilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației se mai numără mass-media, administrația publică locală și armata. În același timp, cetățenii continuă să aibă un nivel redus de încredere în guvern, justiție, parlament și partide politice.

Precizăm că sondajul BOP a fost realizat pe un eșantion de 1144 de persoane, în perioada 6-15 noiembrie, de Institutul de Politici Publice. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3 la sută.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав