Cutremure stiri: 502

Guvernatorul BNM Dorin Drăguţanu a participat la un forum economic la Viena

27 noi. 2013,, 10:30   Societate
2466 0
Foto: noi.md
Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, a participat la cea de-a zecea ediţie a Forumului Economic "Viziuni şi vizionari. Economia – o forţă motrice", care s-a desfăşurat la Viena în perioada 24-25 noiembrie 2013.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al BNM, evenimentul a întrunit reprezentanţi din peste 40 de ţări la nivel de înalţi oficiali de stat, parteneri strategici, guvernatori ai băncilor centrale.

Agenda discuţiilor s-a axat pe abordările de perspectivă ale oportunităţilor în asigurarea stabilităţii financiare şi a celei economice atît la nivel regional, cît şi în particular.

"De asemenea, problematica reflectată la reuniune a vizat aspecte de viitor ce ţin de dezvoltarea sectorului financiar-bancar şi cea a unui mediu de afaceri, bazată pe certitudine şi competitivitate loială", se spune în comunicat.

În cadrul evenimentului Dorin Drăguţanu a rostit un discurs despre importanţa regiunii acoperite de Forumul Economic de la Viena în balanţa comercială a Republicii Moldova.

"Ţările membre ale forumului contribuie cu 32% în totalul exporturilor noastre, cu 37% în totalul importurilor şi doar cu 11% în totalul investiţiilor străine directe. Anume discuţiile deschise din cadrul forumului pot juca un rol pregnant în sporirea investiţiilor din regiune în Republica Moldova", a spus guvernatorul.

Forumul Economic de la Viena a fost inițiat în anul 2004 în scopul promovării cooperării economice în spaţiul dintre Marea Adriatică şi Marea Neagră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав