Cutremure stiri: 502

Timofti, acuzat că oferă colegilor de breaslă ordine de stat, fără ca ei să merite

29 noi. 2013,, 14:23   Societate
4141 1
Foto: noi.md
Mai multe persoane din sfera justiției se arată indignate de gestul președintelui Nicolae Timofti de a-l decora cu Ordinul Republicii pe judecătorul demisionat Ion Anton. Ziarul de Gardă, scrie că distincția i-a revenit pe nedrept, întrucît unii foști colegi ai lui Ion Anton susțin că acesta a fost o persoană care nu-și făcea lucrul în mod conștiincios, relatează NOI.md.

Mircea Iuga, fost procuror general şi fost judecător constituţional, care i-a fost lui Ion Anton şef timp de şase ani, susține că fostul său subaltern, în 23 de ani, nu a scris nicio hotărîre judecătorească. „Cît a lucrat cu mine ca asistent, nu a făcut nimic. Juca cărţi la computer. Îi dădeai să facă ceva și făcea de mîntuială. Zicea, dacă vrei, fă-ţi singur. Eu pe Timofti îl cunosc de peste 40 de ani. Tot timpul vorbeşte despre lege, dar de fiecare dată face invers. Cum să dai Ordinul Republicii unei persoane ocazionale în justiţie?”, a întrebat Iuga.

Mai mult, președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că administrația prezidențială nu a solicitat poziția CC privind persoana lui Ion Anton. ”Ion Anton a fost judecătorul asistent al Valeriei Şterbeţ, care redacta personal toate proiectele de hotărîri, fără a apela la judecătorul asistent. Prin urmare, în cei doi ani de cînd sînt la curte, Anton nu a redactat nicio hotărîre. CC n-a propus decorarea lui Ion Anton. În 2013 plenul CC a adoptat o singură decizie de acest fel”, a precizat Tănase.

Publicația scrie că miracolul distincţiei supreme acordate lui Ion Anton ar sta în relaţia foarte bună pe care acesta o are cu preşedintele Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав