X 
Cutremure stiri: 506

Cineaştii moldoveni au prezentat pelicula "La limita de jos a cerului"

5 dec. 2013,, 15:26   Societate
3739 0
Foto: nbm.md
În Moldova a avut loc premiera filmului de lung metraj "La limita de jos a cerului", în regia lui Igor Cobîleanschi.

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul conferinţei de presă cu ocazia premierei, regizorul şi scenaristul român Corneliu Porumboiu a spus că "filmările au durat circa trei ani, în oraşul Orhei".

"Centrul Naţional de Cinematografie al României a alocat pentru filmări un grant de 300 de mii de euro, iar în urma derulării în premieră a peliculei în diferite ţări, veniturile au constituit 1,2 milioane de euro. Genul filmului este dramă, în care este prezentată povestea a doi prieteni – reflectarea vieţii de astăzi a multor tineri", a menţionat scenaristul.

Potrivit lui, "în Moldova se toarnă pelicule bune".

Igor Cobîleanschi a spus că "în timpul filmărilor a existat o singură problemă – soarele".

"După scenariu trebuia să fie un timp posomorît, de aceea, filmările au durat circa trei ani. În plan financiar nici autorităţile locale, nici statul nu au acordat ajutor, dar noi nici nu am solicitat, iar din punct de vedere tehnic aveam suport. La filmări a participat o singură actriţă din România, ceilalți sînt din Moldova", a menţionat regizorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав