X 
Cutremure stiri: 506

Regizorul Zhang Yimou ar putea plăti 119 milioane de euro pentru încălcarea politicii demografice

6 dec. 2013,, 19:30   Showbiz
3917 0
Foto: epochtimes.ru
Regizorul chinez Zhang Yimou, care a recunoscut că a încălcat politica copilului unic aplicată în China, avînd trei copii cu actuala sa soţie, ar putea plăti echivalentul a 119 milioane de euro, notează AFP, citînd presa oficială chineză.

Doi avocaţi au depus 'o reclamaţie de interes general' împotriva regizorului la Wuxi (estul Chinei), oraşul natal al soţiei lui Zhang Yimou, solicitînd o amendă de 1 miliard de yuani, arată China Daily. Regizorul a recunoscut că are doi fii şi o fiică cu actuala soţie, admiţînd implicit că a încălcat politica copilului unic.

Autorităţile chineze au confirmat marţi că soţii Zhang au 'încălcat legea', adăugînd că speră ca artistul 'să îşi declare corect veniturile' în vederea fixării 'unei sancţiuni conform legii'.

În afară de amenda pe care o vor stabili autorităţile publice, cei doi avocaţi au spus că vor să îl dea în judecată pe Zhang pentru 'a exprima furia poporului împotriva încălcărilor politicii' de planificare familială, mai scrie China Daily. 'Cei bogaţi au devenit tot mai îndrăzneţi în privinţa încălcării politicii demografice pentru că sînt suficient de avuţi să plătească amenzile', a spus unul dintre avocaţi, Jia Fangyi. 'Este nedrept pentru cei săraci şi pentru cei ce respectă cu stricteţe legea', a adăugat el.

Presa chineză a apreciat că cineastul, avînd în vedere veniturile sale ridicate, riscă o amendă de 160 milioane de yuani (20 milioane de euro), însă autorităţile chineze nu au comunicat deocamdată nicio cifră.

Amenzile pentru încălcarea politicii demografice constituie o importantă sursă de venituri pentru autorităţile chineze: amenzile au dus la strîngerea în 2012 a circa 20 de miliarde de yuani (2,4 miliarde de euro), a scris joi cotidianul Xinjingbao. Autorităţile regionale nu au menţionat cum au folosit aceşti bani.

Beijingul a anunţat luna trecută o importantă modificare a controversatei sale politici de planificare familială, informînd că familiile în care unul dintre soţi a fost singur la părinţi vor putea avea doi copii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав