X 
Cutremure stiri: 502

Moldova va primi suplimentar de la UE 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural

14 dec. 2013,, 10:42   Economie
3447 0
Foto: businessinsider.com
Republica Moldova va primi de la Uniunea Europeană mijloace băneşti suplimentare în mărime de 35 de milioane de euro pentru sporirea posibilităţilor economice şi dezvoltarea afacerilor în mediul rural, transmite NOI.md. Despre aceasta a anunţat Comisia Europeană, care a menţionat că aceste fonduri suplimentare vor fi alocate în cadrul Programului de integrare şi cooperare ”Parteneriatul Estic”, ţînînd cont de principiul ”more for more”. Conform acestui principiu, cu cît ţara progresează mai rapid şi mai mult în domeniul promovării reformelor interne, cu atît mai multă susţinere financiară poate obţine din partea UE.

În cadrul Programului de integrare şi cooperare ”Parteneriatul Estic”, după principiul ”more for more”, Comisia europeană va aloca în acest an Moldovei, Georgiei şi Armeniei fonduri suplimentare în mărime de 87 mil. de euro, dintre care Moldova va primi 35 mil. euro, Georgia – 27 mil. euro, Armenia – 25 mil. euro.

Comisarul pentru Extindere şi Politică de Vecinătate a UE, Štefan Füle, a menţionat că aceste trei ţări au fost recompensate pentru eforturile depuse în procesul transformărilor democratice şi de promovare a valorilor fundamentale. Fondurile suplimentare ale UE sînt folosite pentru implementarea proiectelor noi sau pentru extinderea proiectelor existente. Programul respectiv a fost lansat în anul 2012. În perioada 2012-2013, suma totală a asistenţei în cadrul programului a constituit 152 mil. euro. În anul 2012, Moldova a primit în cadrul acestui program fonduri suplimentare în mărime de 28 mil. euro, Georgia – 22 mil. euro, Armenia – 15 mil. euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав