Cutremure stiri: 502

Moldova și Canada au semnat o declarație ce deschide oportunități sporite pentru oamenii de afaceri

14 dec. 2013,, 17:05   Societate
4452 0
Foto: noi.md
Republica Moldova și Canada au semnat o Declarație de intenții ce deschide oportunități mai mari pentru oamenii de afaceri canadieni de a explora piața moldovenească, iar pentru investitorii canadieni de a participa la diverse proiecte de privatizare din Republica Moldova. Documentul a fost semnat în cadrul vizitei sale în Canada de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, și ministrul Comerțului Internațional al Canadei, Ed Fast, transmite NOI.md.

Cei doi oficiali au abordat domeniile de interes comun în care țările noastre ar putea să se angajeze, o atenție sporită fiind acordată cooperării în domeniul comercial-economic, energetic şi de atragere al investițiilor. În acest context, ministrul Natalia Gherman a pledat pentru extinderea exporturilor de vinuri moldovenești pe piața canadiană.

De asemenea, părțile au examinat posibilitatea inițierii negocierilor cu privire la un acord de comerț liber între Republica Moldova și Canada.

Prin asigurarea securității investițiilor străine, Guvernul Republicii Moldova ajută la crearea noilor locuri de muncă și a oportunităților de afaceri. În acest sens, ministrul canadian a afirmat că există un potențial bun pentru creșterea investițiilor canadiene în Republica Moldova, în special, în domeniile tehnologiilor informației și comunicațiilor, construcția de mașini, energetică, construcția mașinilor agricole și sectorul textilelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав