Cutremure stiri: 502

Iurie Leancă: Creşterea PIB-ului denotă încrederea acordată politicii economice a Guvernului

17 dec. 2013,, 12:55   Economie
3999 5
Foto: noi.md
Economia Moldovei demonstrează restabilire după o cădere bruscă de pînă la -0,8% în 2012, din cauza secetei: în perioada ianuarie-septembrie 2013 PIB-ul a crescut pînă la 73,312 miliarde de lei ($5,639 miliarde), majorîndu-se timp de un an cu 8%.

„În primul rînd, menţionez că am reuşit să restabilim încrederea faţă de economie, în special, faţă de politica economică a Guvernului”, a comunicat pentru „Infotag” prim-ministrul Iurie Leancă.

Şeful executivului a atras atenţia asupra faptului că creşterea economică a fost posibilă inclusiv datorită sporirii competitivităţii multor mărfuri moldoveneşti exportate în ţările Uniunii Europene.

„Aici aş dori să menţionez exportul de produse, care, din punct de vedere tehnic, sînt mai moderne, ca de exemplu, utilajul electric pentru industria constructoare de maşini”, a menţionat premierul.

Potrivit lui, Guvernul este mulţumit de creşterea nivelului de export faţă de import.

„În 2014 vom continua să implementăm proiectele direcţionate spre îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a climatului investiţional cu scopul de a atrage noi investiţii străine în economia Moldovei, fapt ce va duce la crearea în Republica Moldova a unor locuri de muncă atractive”, a conchis prim-ministrul Iurie Leancă.

O creştere a economiei de 8% în Moldova nu a fost înregistrată tocmai din 2008. La creşterea PIB-ului, înregistrată de la începutul anului 2013, un rol important îl joacă majorarea exportului, care, în comparaţie cu perioada similară din 2012, a crescut cu 11%, în timp ce indicele creşterii importului a constituit doar 6,3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав