X 
Cutremure stiri: 502

Președintele Parlamentului European nu mai așteaptă de la Ianukovici integrare europeană

20 dec. 2013,, 01:51   Externe
4560 4
Foto: obozrevatel.ua
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, consideră că de la președintele Ucrainei Viktor Ianukovici "nu te poți aștepta" la orientarea spre integrarea europeană.

Joi, la Bruxelles, la o conferință de presă în cadrul summit-ului Uniunii Europene, răspunzînd la o întrebare cu privire la modul cum trebuie înțeles mesajul lui Schultz pentru Ucraina cu privire la faptul că "ușa UE rămîne deschisă", președintele Parlamentului European a declarat: "De la UE opoziția din Ucraina așteaptă exact ceea ce am spus la summit-ul UE - ușa trebuie să fie deschisă", scrie Interfax-Ucraina.

El a exclus posibilitatea de întrerupere a dialogului cu guvernul ucrainean.

"Dacă nu se va comunica cu guvernul, se pot întrerupe relațiile cu Ucraina și, în cele din urmă, se va abandona ideea de apropiere a Ucrainei cu UE. Este ceea ce așteaptă opoziția din Piața Independenței. Nu te poți aștepta la acest lucru de la Ianukovici", - a declarat președintele Parlamentului European.

Totodată Schultz a subliniat că dacă UE nu va continua să trimită semnalul despre "ușile deschise" aceasta îi va "dezamăgi pe oamenii care s-au ridicat împotriva lui Ianukovici".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав