X 
Cutremure stiri: 506

În anul 2014, Moldova va avea un palat de gheaţă - Serghei Ciobanu

24 dec. 2013,, 16:15   Societate
3741 1
Foto: expert.ru
"În anul care vine, în Moldova va apărea un palat de gheaţă", a comunicat pentru agenţia "Infotag", preşedintele unicului club de hochei pe gheață din Moldova "Platina” Chişinău, Serghei Ciobanu.

Potrivit lui Ciobanu, la momentul actual au loc negocieri cu primăria privind locul unde va fi construită arena sportivă.

"Avem proiectul construcţiei, căutăm investiţii, trebuie doar să găsim un loc de construcţie şi să demarăm lucrările. Costul noului palat de 7,5 mii locuri poate atinge suma de 10 mil. euro. Toate investiţiile vor veni din partea Rusiei, de asemenea, ne vor acorda ajutor și autorităţile locale", a menționat Ciobanu.

Acesta speră că palatul va deveni o a doua casă pentru discipolii clubului "Platina", care se vor antrena şi vor desfăşura meciurile pe teren propriu pe noua arenă.

Anul acesta "Platina" a disputant 27 de jocuri în cadrul Ligii de Tineret a Rusiei. ”Platina” evoluează în grupa "B", unde a obţinut 13 victorii şi a suferit 14 înfrîngeri. Chișinăuienii ocupă locul 17 din 28. Deocamdată hocheiştii sînt nevoiţi să se antreneze și să dispute meciurile de pe teren propriu la Tiraspol.

În decembrie, la iniţiativa lui Serghei Ciobanu, în centrul Chişinăului a apărut primul patinoar în aer liber, pe care pot patina toţi doritorii, achitînd taxa de intrare de 40 de lei. Investiţiile în patinoar au constituit 220 mii euro și în mare parte au venit "din partea conaţionalilor moldoveni din Rusia".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав