X 
Cutremure stiri: 502

Preşedintele Italiei ar putea demisiona

2 ian. 2014,, 02:09   Externe
5417 0
Foto: lenta.ru
Preşedintele italian, Giorgio Napolitano, în adresarea sa cu prilejul Anului Nou a avertizat că nu va rămîne în funcţie pînă la sfîrşitul celui de al doilea mandat de şapte ani.

„Voi fi preşedinte atît timp cît voi avea putere de muncă, iar ţara mea şi structurile de guvernămînt vor avea nevoie de mine”, a subliniat şeful statului italian, în vîrstă de 87 de ani, în cadrul mesajului său.

Napolitano este primul președinte din istoria Italiei, care a fost ales în funcție de două ori. Prima dată el a condus statul în 2006, a doua oară Giorgio Napilitano a acceptat în aprilie anul trecut solicitarea liderilor politici italieni de a rămîne preşedinte pentru un al doilea mandat, în condiţiile în care Parlamentul nu a reuşit să desemneze un nou candidat pentru funcţia de şef al statului.

Înainte de a deveni președinte, Napolitano a fost președinte al Parlamentului și ministru de interne. El este, de asemenea, unul dintre liderii Partidului Comunist Italian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав