X 
Cutremure stiri: 502

Familia unei primăriţe „s-a îmbogăţit cu un milion de lei din bani publici”

2 ian. 2014,, 15:25   Societate
8840 1
Foto: crime.md
Elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” şi copiii de la Centrul „Speranţa” din orăşelul Iargara, raionul Leova, au fost alimentaţi cu produse achiziţionate din magazinul care aparţine soţului primăriţei. Preşedinta grupului de lucru care selectase cîştigătorul era însăşi primăriţa localităţii, se menţionează într-o investigaţie realizată de moldovacurată.md.

Potrivit sursei citate, în luna noiembrie 2013, Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a sesizat Comisia Naţională de Integritate (CNI), solicitîndu-i să examineze situaţia de la Iargara, unde primăriţa, fiind preşedinta grupului de lucru în procesul de achiziţii publice, a desemnat cîştigătoare la mai multe licitaţii firma „Clivas-Com” SRL, al cărei fondator şi administrator este Alexandru Ivanov, soţul său. Drept urmare a acestei sesizări, CNI a început în luna noiembrie procedura de control. În decizia Comisiei Naţionale de Integritate, referitoare la iniţierea procedurii de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese, este menţionat faptul că Primăria Iargara a încheiat cu firma „Clivas-Com” SRL 22 de contracte de achiziţii în sumă totală de circa 997 de mii de lei.

Claudia Ivanov, primăriţa satului Iargara, recunoaşte faptul că firma condusă de soţul său a încheiat contracte de achiziţii cu Primăria, însă susţine că nu este vorba de 22 de contracte, ci de mai puţine, fără a specifica numărul acestora.

Dacă CNI va constata un conflict de interese, atunci primăriţa din Iargara riscă să-şi piardă funcţia şi poate fi decăzută din dreptul de a exercita funcţii publice pe o perioadă de pînă la 3 ani. Interdicţia este dispusă ca sancţiune complementară prin hotărîre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав