X 
Cutremure stiri: 506

Rosselhoznadzor a introdus regim intens de testare de laborator pentru produsele unei întreprinderii moldoveneşti

13 ian. 2014,, 16:11   Economie
4808 0
Foto: jatrgovac.com
Rosselhoznadzor a introdus regim intens de testare în laborator în privinţa cărnii furnizate pe piaţa rusă de către întreprinderea moldovenească „Hanuco”. Motiv pentru aceasta a servit depăşirea în lotul de carne de cal furnizată a cantităţii de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe (MMAFA).

Potrivit agenţiei „Infotag”, compania „Hanuco” este specializată în colectarea, prelucrarea şi realizarea bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, precum şi producerea grăsimii topite. Firma este amplasată în satul Petreni, raionul Drochia. Compania a primit permisiunea de a furniza carne şi măruntaie în 2012, în baza rezultatelor inspecţiei specialiştilor Rosselhoznadzorului.

„Hanuco” a devenit a doua întreprindere moldovenească în privinţa căreia a fost introdus regim intensificat de verificare de laborator. Din 2013 autoritatea rusă verifică strict carnea de vită furnizată de „Antadro” (satul Gura Camencii, raionul Făleşti) din cauza prezenței listeriilor şi nivelului ridicat de MMAFA depistat în aceasta.

Dreptul de a livra produse animaliere pe piaţa rusă îl au peste 10 întreprinderi moldoveneşti. Interdicţii temporare de livrare a cărnii în Federaţia Rusă au fost emise doar în privinţa SA IDT din Bardar (din 29 aprilie 2013).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав