X 
Cutremure stiri: 502

PD încearcă cu disperare să promoveze trei idei care i-ar asigura un control deplin – expert

21 ian. 2014,, 17:30   Societate
4774 10
Foto: tribuna.md
Analistul politic Bogdan Țîrdea este de părere că Partidul Democrat are șanse slabe să depășească pragul electoral la alegerile parlamentare din 2014 și încearcă din răsputeri să găsească soluții în acest sens. Opinia a fost făcută publică pe blogul personal al analistului.

Țîrdea afirmă că democrații mizează pe trei proiecte de lege care îi va asigura PD-ului un număr suficient de voturi la alegerile din acest an și anume Legea privind introducerea sistemului electoral mixt, Legea privind excluderea imunităţii deputaţilor și Legea privind modificarea Codului Audiovizualului.

„PD înţelege că are probleme grave cu depăşirea pragului electoral de 6%. Este uşor sa găseşti un idiot util în legislativ, care trece benevol în fracțiunea democraților. Dar este foarte greu sa găseşti tocmai 100.000 de asemenea idioți, adică 6% din alegători, care ar vota pentru un partid cu așa reputație”, a remarcat Țîrdea.

Potrivit expertului, proiectul de lege privind excluderea imunității parlamentare va permite Procuraturii Generale să oblige, prin șantaj, noii deputați să adere la fracțiunea PD. Totodată, acesta afirmă că prin introducerea sistemului electoral mixt Partidul Democrat va putea corupe orice deputat din Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав