Cutremure stiri: 502

Expert: Suprimarea REVOLTEI în regiunile Ucrainei nu mai este posibilă

27 ian. 2014,, 03:11   Externe
7606 1
Foto: polittech.org
"Asaltul autorităților publice din Ucraina mărturisește doar despre slăbiciunea statului. Ceea ce nu este surprinzător – colapsul Ucrainei a fost prezis de mui timp. În general, ar trebui să vorbim despre prăbușirea statului în Ucraina. Iar acolo unde dispare statul , apar forme spontane de auto-organizare. În loc de poliție - bande sau grupuri de auto-apărare, în loc de guvernatori – atamani și căpetenii locale și așa mai departe", - a comentat pentru REGNUM expertul politic, redactorul -șef al publicației

Potrivit expertului, suprimarea revoltei acum nu este posibilă, căci este vorba despre o adevărată rebeliune.

"Fiind în esență o Federație, republica a fost băgată în patul lui Procust al unitarismului. Ca rezultat – totul s-a năruit. Dacă o să vă uitați la geografia insurgențelor regionale, veți vedea că rebeliunea a avut succes în regiunile unde a avut loc cea mai mare deindustrializare și o înaltă migrație a forței de muncă. Adică, avem de-a face cu noul cetățean ucrainean – care este deja foarte diferit de cetățeanul rus, belarus sau kazah. Un asemenea cetățean nu este inclus în relațiile de producție, își imaginează slab ce este statul. Plus imaginea lumii în alb-negru și infantilismul", - a subliniat Uralov.

"Mi-e teamă că acești cetățeni nu vor putea fi alungați pe la casele lor. Acest lucru putea fi făcut înainte ca revolta să depășească Kievul. Cu toate acestea, timpul este pierdut și revolta nu va putea fi înăbușită pur și simplu. Prin urmare, dezvoltarea procesului va depinde de cît de departe în distrugerea statului sînt gata să meargă ambele părți ", - a concluzionat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав