X 
Cutremure stiri: 502

Negocierile privind reluarea exportului vinurilor moldovenești în Rusia ar putea fi reluate după Olimpiada de la Soci

28 ian. 2014,, 11:30   Economie
3666 0
Foto: noi.md
Negocierile privind reluarea exportului vinurilor moldovenești în Rusia ar putea fi reluate după Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, a dat de înțeles ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, într-un interviu pentru „Europa Liberă”, relatează NOI.md.

Oficialul a menționat că Chișinăul neapărat va relua dialogul cu Moscova privind ridicarea embargoului la vinurile moldovenești, însă deocamdată nu se știe cînd anume. „Nu ştiu cînd. Înţeleg că şi autorităţile din Federaţia Rusă sînt foarte ocupate – vorbim de Olimpiada de la Soci. Evident că nu prea poţi insista într-o asemenea situaţie”, a subliniat Bumacov.

Ministrul Agriculturii a menționat că a avut recent o discuţie cu omologul său rus la Berlin, în cadrul Expoziției Internaționale „Săptămîna Verde”. ”În ceea ce priveşte colaborarea interministerială noi sîntem în continuă discuţie şi chiar am discutat stabilirea datei următoarei şedinţe a colegilor la Moscova. În schimb, cu „Rosspotrebnadzor” avem nevoie să reluăm discuţiile”, a menționat Bumacov, precizînd că serviciul sanitar rus nu a dat deocamdată un răspuns privind reluarea negocierilor referitoare la reluarea exportului vinurilor moldovenești în Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав