X 
Cutremure stiri: 506

Un deputat comunist susține liberalizarea regimului de vize cu UE

6 feb. 2014,, 11:05   Societate
4723 3
Foto: noi.md
Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană este într-adevăr un beneficiu important pentru cetățenii moldoveni, iar Partidul Comuniștilor nu va întreprinde nimic pentru a stopa acest proces. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul comunist Grigore Petrenco, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. Petrenco recunoaște că, deși PCRM optează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, liberalizarea regimului de vize cu UE este un lucru important pentru cetățeni. Mai mult, deputatul nu vede nicio incoerență între cei doi vectori de politică externă.

„Este un beneficiu mare pentru cetățenii moldoveni, dar nu trebuie să exagerăm. Sigur că sînt pentru ca UE să abolească regimul de vize. Noi niciodată nu am făcut nimic ca să stopăm acest proces. Unele state din America Latină nu au niciun fel de aspirații să devină state membre ale UE, dar au regim liberalizat de vize cu UE, așa că nu trebuie speculat acest subiect”, a explicat Petrenco.

Totodată, deputatul este de părere că guvernarea de la Chișinău trebuie să aducă mulțumiri conducerii Ucrainei pentru succesul înregistrat de Moldova în procesul liberalizării regimului de vize cu UE. Deputatul opinează că oficialii europeni percep guvernarea de la Chișinău ca fiind mai disciplinată, comparativ cu cea ucraineană.

„Actuala guvernare trebuie să spună «mulțumim mult» lui Ianukovici, deoarece ceea ce se întîmplă astăzi este un răspuns dat Ucrainei. Ei vor să arate ucrainenilor că, dacă ar fi semnat Acordul de asociere, ar fi avut acest regim și că moldovenii sînt mai disciplinați în acest sens”, a precizat Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав