X 
Cutremure stiri: 506

Poroșenko: vînzările în supermarketele din Ucraina au scăzut cu 32%

12 feb. 2014,, 11:48   Economie
3898 1
Foto: pohlyad.com
La ziua de azi economia Ucrainei este într-o stare groaznică, aproape pe punctul de colaps. O astfel de declarație la televiziunea publică a făcut fostul ministru al economiei, deputatul P. Poroșenko.

"Economia este distrusă. Pot să vă dau cifrele, care încă nu s-au citat: în lanțurile de comerț cu amănuntul vînzarile au scăzut numai în luna ianiarie cu 32 %. Lumea nu cumpăra nimic, ei nu au bani și se tem de acest lucru", - a spus politicianul.

Potrivit acestuia, astăzi, țara a întîrziat plățile la pozițiile bugetare, eșecul veniturilor bugetare, sînt un "o dovadă a faptului că țara se va prăbuși, dacă nu obține o porție de credite".

"Eu cred că situația este foarte complicată. Uitați-vă, trei dintre cele mai mari agenții de rating din lume, Moody`s , S & P și Fitch au declarat că ratingul Ucrainei este CCC, ceea ce înseamnă stare de pre-default. Pentru oameni acest lucru înseamnă că țară este în pragul unui dezastru financiar. Nu mi-am permis niciodată astfel de declarații, dar astăzi trebuie urgent adoptate măsuri pentru a stabiliza situația și a asuma responsabilitatea pentru această stabilizare", - a declarat Poroșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав