X 
Cutremure stiri: 502

Zeci de mii de moldoveni doresc să-și aleagă președintele prin vot direct

19 feb. 2014,, 13:21   Societate
3865 1
Foto: vk.com
Peste 150 de mii de moldoveni optează pentru alegerea președintelui țării prin vot direct. Cel puțin atîtea semnături au fost obținute de la cetățeni, în cadrul campaniei „Tu alegi preşedintele țării!, inițiată de Partidului Popular din Moldova.

Membrii PPRM au anunțat că, pentru colectarea semnăturilor în sprijinul demersului de alegere a șefului statului prin vot direct, au mers în majoritatea localităților din țară.

Potrivit Partidului Popular, necesitatea demarării unei asemenea campanii constă în faptul că problema alegerii președintelui a generat mai multe conflicte între fracțiunile aflate la guvernare, de-a lungul timpului. „Anume nealegerea preşedintelui ţării a generat dezbinare şi război politic, a făcut ca unele instituţii ale statului să-şi sisteze activitatea, a favorizat corupţia şi a fost la un pas de a compromite dramatic viitorul european al ţării”, se precizează într-o declarație de presă a partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав