Cutremure stiri: 502

Veto prezidențial împotriva noului cod electoral bulgar

27 feb. 2014,, 11:00   Externe
3571 0
Foto : obozrevatel.com
Președintele bulgar Rossen Plevneliev s-a opus miercuri prin veto noului cod electoral adoptat de parlament în 21 februarie în vederea alegerilor europene din mai, informează AFP, citînd un comunicat prezidențial.

'Probleme sensibile sînt în continuare nerezolvate' de noul cod, ca de pildă cea a listelor electorale și a votului majoritar, indică președintele provenit dintr-un partid de dreapta.

Acest cod 'nu corespunde așteptărilor societății', estimează șeful statului, referindu-se la protestele în masă organizate vara trecută împotriva corupției și pentru transparența vieții politice.
Parlamentul dominat de o coaliție a socialiștilor și liberalilor nu a reținut o propunere a ONG-urilor de înregistrare prealabilă a alegătorilor cu scopul de a reduce frauda. Aproape 6,9 milioane de alegători, inclsiv bulgari cu reședința în străinătate, figurează în prezent pe listele electorale. Toată populația Bulgariei se cifrează la 7,4 milioane de locuitori, ceea ce trezește suspiciuni cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав