Cutremure stiri: 506

Tunelul descoperit în centrul Chişinăului va fi studiat de arheologi

28 feb. 2014,, 12:40   Societate
4477 1
Foto: point.md
Tunelul descoperit în Chişinăului, la intersecţia străzilor Ştefan Cel Mare şi Armenească, va fi studiat de arheologi. Pentru acest scop Ministerul Culturii intenţionează să acorde tot suportul necesar arheologilor şi celor care vor studia tunelul depistat în urmă lucrărilor de înlocuire a ţevilor.

Potrivit datelor Ministerului, nu este exclus că descoperirea neaşteptată este primul sistem de aprovizionare cu apă şi canalizare, construit în timpurile primarului Carol Schmidt şi dat în exploatare în decembrie 1892. Arheologii afirmă că descoperirea demonstrează cît de avansat pe plan civilizaţional era Chişinăul la sfîrşitul secolului XIX, fiind unul dintre cele mai mari oraşe din Sud-Estul Europei şi din Imperiul Rus.

Tunelul a fost găsit joi de angajaţii Apă-Canal în timpul lucrărilor de înlocuire a ţevilor. Circulaţia pe una dintre cele mai importante străzi din centrul Chişinăului a fost suspendată pentru cîteva zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав