X 
Cutremure stiri: 502

Expert: Moldova are mare probleme în ceea ce privește consensul național

3 mar. 2014,, 16:50   Politică
3532 2
Foto: noi.md
Republica Moldova ar trebui să învețe niște lecții din experiența Ucrainei, în ceea ce privește actul guvernării. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Igor Boțan, în cadrul unei dezbateri publice pe marginea priorităților partidelor parlamentare pentru acest an.

Potrivit lui Boțan, clasa politică de la Chișinău ar trebui să găsească un cadru comun de discuții pentru a elimina tensiunile existente în societate. „Lecția numărul unu – schimbarea bruscă a priorităților provoacă protestul cetățenilor, iar protestul poate degenera de la sarcina inițială spre altele. Guvernarea trebuie să fie responsabilă, prioritățile trebuie onorate, dacă apar în societate conflicte, trebuie să se găsească un cadru de discuție pentru a disipa tensiunile din societate”, a menționat Boțan.

În opinia expertului, cea mai mare problemă a societății moldovenești este lipsa consensului național, iar potrivit lui, clasa politică de la Chișinău ar trebui să acorde mai multă atenție acestei probleme.

„Republica Moldova este singura republică post-sovietică în care nu au avut loc referendumuri, nici pentru adoptarea Constituției și nici pentru adoptarea Declarației de independență, ceea ce demonstrează că avem mari probleme în ceea ce privește consensul național. Nu putem ajunge la un consens, pentru că societatea este divizată, dispersată”, a explicat Boțan.

Totodată, Boțan a ținut să precizeze că guvernarea trebuie să fie mai responsabilă și să-și onoreze prioritățile anunțate în fața electoratului, iar cei care ajung în opoziție să se conformeze legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав