Cutremure stiri: 502

În Găgăuzia urmează a fi deschis un laborator comun cu „Rospotrebnadzor” pentru testarea calității vinului

10 mar. 2014,, 13:40   Economie
3628 0
Foto: noi.md
În Găgăuzia se planifică deschiderea unui laborator comun cu „Rospotrebnadzor” pentru verificarea calității vinurilor livrate în Rusia. O declarație în acest sens a fost făcută de bașcanul autonomiei, Mihail Formuzal, în cadrul ședinței cu conducătorii întreprinderilor vinicole din Găgăuzia care au obținut permisiunea de a-și livra producția pe piața rusă, informează NOI.md.

Mihail Formuzal a menționat că se vor purta negocieri în vederea obținerii permisiunii de a livra producție vinicolă în Rusia de către toate cele 13 întreprinderi vinicole din autonomie. „Am obținut permisiune doar pentru 5 întreprinderi, care au înregistrat cele mai bune rezultate, au avut o activitate stabilă și o calitate înaltă a vinului. Este doar primul pas, ne vom strădui să obținem permisiune și pentru alte întreprinderi”, a spus bașcanul.

Mihail Formuzal a atenționat producătorii vinicoli că indicatorii de calitate trebuie să rămînă la fel de înalți. „În cazul în care calitatea vinului va scădea sau volumul vinului livrat în Rusia de aceste întreprinderi va fi depășit măcar cu un litru, noi putem discredita întreaga ramură vinicolă din Găgăuzia”, a subliniat Formuzal.

Anterior, o comisie specială din care fac parte reprezentanți ai „Rospotrebnadzor”-ului au studiat activitatea întreprinderilor vinicole din Găgăuzia, iar ulterior indicatorii privind calitatea și cantitatea vinurilor au fost fixate în actele respective.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав