X 
Cutremure stiri: 506

George Soros: UE se îndreaptă spre dezintegrare

17 mar. 2014,, 03:14   Economie
10435 0
Foto: tigro.net.ru
În cadrul Uniunii Europene s-au creat și se amplifică dezechilibre economice și financiare atît de puternice, încît UE riscă să nu reziste și să se dezintegreze complet. De această părere este miliardarul american George Soros.

Într-un discurs ţinut la Londra cu ocazia lansării cărţii sale „Tragedia Uniunii Europene”, Soros a spus că principala problemă a zonei euro şi a Uniunii Europene este prăpastia dintre ţările creditoare şi statele debitoare, care continuă să se extindă.Uniunea Europeană se îndreaptă spre o stagnare prelungită, care va consolida dezechilibrele. Din păcate, s-ar putea ca UE să nu supraviețuiască acestei presiuni, - consideră George Soros.

În opinia lui, cea mai bună opțiune pentru a rezolva această situație ar fi ieșirea Germaniei din zona euro. "Însă problema nu se mai pune astfel", - a observat finanțatorul.

"Ca urmare, Germania face acum tot posibilul și imposibilul pentru a salva euro. Și valuta va rezista, - a spus Soros. - Problema zonei euro este că Germania pune în aplicare numai măsurile minim necesare pentru a sprijini moneda euro pe linia de plutire. Între timp, decalajul dintre statele din zona euro la un astfel de indicator-cheie ca excedentul și deficitul de cont curent continuă să crească".

"Faza acută a crizei financiare în Uniunea Europeană a fost depășită și acum UE intră în criza politică, - consideră Soros. - Europa este la o răscruce de drumuri, unde se confruntă cu două decizii cruciale: una priveşte viitorul zonei euro, iar cealaltă rolul Marii Britanii în Europa. Ca urmare, partidele de extrema-dreaptă ar putea să obțină o treime din voturi în țările UE. Acest lucru va avea un impact enorm asupra întregii situații din UE, ceea ce inspiră mari temeri".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав