X 
Cutremure stiri: 502

Ce consecințe va avea pentru Ucraina pierderea Crimeei

19 mar. 2014,, 01:25   Externe
20553 22
Foto: vijestio.com
În timp ce Rusia cheamă UE și SUA să recunoască legitimitatea referendumului din Crimeea, experții discută despre gravitatea consecințelor economice pe care le va suporta Ucraina, în cazul în care peninsula va intra în componența Rusiei.

Potrivit expertului financiar Eric Naiman, pierderea Crimeei nu va genera consecințe catastrofale pentru Ucraina. "Mai mult decît atît, imaginea unei țări ofensate de un mare imperiu ar putea ajuta Ucraina să obțină pachete mari de ajutor financiar. - Iar Rusia poate obține uriașe probleme economice și de politică externă. În Rusia nu există în prezent resurse pentru a oferi asistență financiară adecvată pentru Crimeea. Și Angela Merkel, cu siguranță, nu va mai putea să susțină Rusia. Mingea este acum în terenul Kremlinului și alegerea îi aparține, - spune Naiman. - Dar toate vorbesc despre aceea că pe harta Europei va apărea încă o republică nerecunoscută – Crimeea".

În acest caz, este convins expertul, pentru Rusia situația ar putea fi mult mai gravă decît pare din exterior. "Autoritățile americane pot contribui la scăderea prețului petrolului, iar în cazul unui asemenea scenariu vor apărea o mulțime de probleme. Și s-ar putea repeta evenimentele din anii 1980 pînă la prăbușirea Uniunii Sovietice, - prezice Eric Naiman. – Chiar dacă cronologia nu coincide sută la sută, dar totuși - prețuri record la petrol, invazia sovietică în Afganistan, Jocurile Olimpice din 1980, prăbușirea prețurilor la petrol, un deficit bugetar înfiorător, hiperinflația, colapsul economiei. Potrivit unui proverb celebru – nu săpa groapă altuia, să nu cazi întîi în ea", scrie "Komsomolskaia Pravda".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав