Cutremure stiri: 502

Expert: Un analist politic nu poate face față funcției de ministru al Apărării

18 mar. 2014,, 17:11   Societate
3763 1
Foto: profit.md
Expertul în drept constituțional Vitalie Catană nu deține experiența necesară pentru a ocupa postul de ministru al Apărării. De această părere este fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca, care a subliniat pentru NOI.md că un analist politic nu poate face față acestei funcții.

Potrivit lui Pleșca, în contextul tensionării situației din regiune, rolul Armatei Naționale este extrem de important, iar conducerea acestei structuri trebuie asigurată de o persoană cu nenumărate calități.

„În condițiile actuale – criza din regiune, situația din Ucraina și Transnistria, este nevoie urgent ca starea de lucruri în organele de forță din țară să fie adecvată situației. Armata trebuie să fie pregătită să acționeze în condițiile în care există riscuri la frontieră. Un ministru al Apărării trebuie să întrunească calitățile profesionale necesare postului, să dețină experiență de manager de risc, dar și o experiență de viață”, a menționat Pleșca.

În contextul celor enumerate, fostul ministru consideră că Vitalie Catană nu întrunește calitățile necesare pentru a deține funcția de ministru al Apărării. „O persoană care este analist politic deține capacități teoretice și nu poate îndeplini această funcție”, explicat Pleșca.

Menționăm că Partidul Liberal Reformator a anunțat că va înainta candidatura expertului în drept constituțional Vitalie Catană la funcția de ministru al Apărării. Acesta urmează a fi înaintat în funcție la ședința de mîine a Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав