Cutremure stiri: 506

Vinurile din Găgăuzia vor apărea în curînd în magazinele din Rusia

24 mar. 2014,, 17:30   Societate
6498 3
Vin Gagauz apar în piața rusă
Foto: noi.md
Găgăuzia a reluat livrările de vin în Federația Rusă, a anunțat bașcanul autonomiei Mihail Formuzal pe pagina sa dintr-o rețea de socializare.

Potrivit lui Formuzal, „primele șase camioane cu vin din UTA Găgăuzia deja au traversat hotarul Rusiei”.

Liderul de la Comrat a precizat că acest lucru a devenit posibil datorită negocierilor purtate cu succes de conducerea autonomiei cu reprezentanții „Rospotrebnadzor”-ului, care au ținut cont și de faptul că „partea rusă nu a avut careva obiecții față de calitatea vinului produs în Găgăuzia”.

Amintim că, în septembrie 2013, autoritățile ruse au interzis importul de vinuri din Moldova, invocînd calitatea necorespunzătoare a acestora. După introducerea embargoului, conducerea Găgăuziei a declarat că de pe urma acestei măsuri cel mai mult va fi afectată anume autonomia și au inițiat negocieri de sine stătătoare cu Rusia privind reluarea livrărilor de producție vinicolă din această regiune a Moldovei pe piața rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав