Cutremure stiri: 506

Gurău: Cetăţenii au dreptul la exprimare prin neplata facturilor

28 mar. 2014,, 14:20   Societate
4209 0
Foto: noi.md
Dacă instituţiile puterii nu vor reacţiona la lichidarea SA „Termocom”, fracţiunea PCRM din Consiliul Municipal Chișinău se va adresa către cetăţeni cu apelul de a apăra proprietatea municipală, a declarat pentru NOI.md consilierul municipal Victor Gurău.

„Asemenea acţiuni conduc la depăşirea nivelului de securitate energetică a Republicii Moldova, deoarece interesele cu caracter comercial ar putea provoca haos în activitatea întreprinderilor din complexul energetic. Nu e secret că acesta şi astăzi se află într-o situaţie deplorabilă”, a menţionat el.

Gurău a indicat asupra inadmisibilităţii acţiunilor faţă de obiectele strategice, menţionînd caracterul ilegal al acţiunilor unor funcţionari de rang înalt. Consilierul a atras atenţia asupra viceministrului Economiei Tudor Copaci şi judecătorului Curţii de Apel Tamara Pelin, „care a emis o încheiere juridică fără drept de apel, fapt ce contravine legislaţiei. Avertizăm că dacă instituţiile statului nu vor reacţiona la decizia instanţei, noi vom fi nevoiţi să ne adresăm la cei pe care îi reprezentăm în municipalitate, către principalii proprietari – cetăţenii Chişinăului, pentru a riposta în faţa acestor jefuitori. Cetăţenii au dreptul la exprimare prin neachitarea facturilor”, a afirmat Gurău.

Potrivit consilierului, pentru început, fracţiunea comuniştilor va iniţia pe 10 aprilie şedinţa Consiliului Municipal cu o singură chestiune pe ordinea de zi – examinarea atacului raider asupra SA „Termocom” şi definirea statutului întreprinderii municipale.

Pe 18 martie, instanţa de judecată a emis o încheiere definitivă privind iniţierea procedurii de faliment a SA „Termocom”, în condițiile în care Guvernul nu a reuşit să efectueze fuziunea Termocomului cu CET-1 şi CET-2 într-o întreprindere unică. Pe 19 martie, lichidatorul i-a prezentat administraţiei Termocomului drepturile de proprietate asupra societăţii pe acţiuni. Pe 21 martie, reprezentanţii Ministerului Economiei l-au impus pe directorul SA „Termocom”, Mihai Cernei, să-şi părăsească locul de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав