X 
Cutremure stiri: 502

KGB-ul transnistrean „lucrează” pentru Rusia împotriva Ucrainei

31 mar. 2014,, 15:30   Societate
4646 2
Foto: obzormd.com
Colaboratorii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU) l-au reținut pe căpitanul KGB-ului transnistrean, S. Kuzmuk, în timpul întîlnirii cu un agent, cetățean al Ucrainei, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al SSU.

Potrivit informației difuzate de serviciile speciale ucrainene, în rezultatul anchetei s-a stabilit că ofițerul KGB încerca să stabilească un canal pentru livrarea ilegală a armamentului și munițiilor din Transnistria în Ucraina cu scopul de a destabiliza situația și a perturba alegerile președintelui Ucrainei.

Sursa citată precizează că Kuzmuk colecta date despre unitățile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, locul de dislocare și starea de luptă, precum și informații despre Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Potrivit SSU, Kuzmuk a confirmat că face parte din KGB-ul nerecunoscutei RMN, declarînd că a primit ordinul respectiv nemijlocit de la șeful direcției de spionaj Anatoli Stahurski.

Avînd în vedere că Kuzmuk deține pașaport moldovenesc, partea ucraineană a inițiat procedura de extrădare a acestuia organelor de drept ale Republicii Moldova.

Site-ul KGB-ului transnistrean nu a publicat deocamdată nicio informație despre acest incident.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав