Cutremure stiri: 502

Primăria Durlești, implicată într-o SCHEMĂ frauduloasă de MILIOANE

11 apr. 2014,, 16:16   Societate
4728 1
Foto: mpinteractiv.ro
Ofițeri Centrului Național Anticorupție au efectuat astăzi 15 percheziţii în cadrul unui dosar penal intentat pe marginea înstrăinării de către conducerea Primăriei Durleşti a unor terenuri ce aparţin municipalităţii.

Perchezițiile au avut loc la birourile de serviciu ale funcţionarilor, la domiciliile şi în automobile acestora. Potrivit datelor preliminare, angajaţii Primăriei sînt bănuiţi că ar fi înstrăinat mai multe terenuri, contra a zeci de mii de euro, utilizînd o schemă frauduloasă. Se presupune că funcţionarii Primăriei, personal sau prin intermediari, identificau familii tinere, care aveau dreptul de a obţine de la autorităţile publice locale loturi pentru construcţia casei. Funcționarii le ofereau tinerilor sume între 300 şi 500 de euro pentru ca aceștia să înregistreze terenurile pe numele lor, iar mai apoi să renunțe la acest loturi de pămînt.

Astfel, în perioada anilor 2009-2010, 40 de loturi ar fi fost repartizate familiilor tinere, după care au fost vîndute cu cel puţin 10.000 de euro fiecare. În urma acestor acțiuni, bugetul local a fost prejudiciat în proporții deosebit de mari.

Astăzi ofiţerii CNA au ridicat, în cadrul percheziţiilor, materiale ce au servit drept temei pentru repartizarea terenurilor – procuri, planuri geometrice, copii ale buletinelor de identitate, certificate de căsătorie şi alte documente care ar avea importanţă pentru prezenta cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în acest dosar riscă între doi și șase ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав