Cutremure stiri: 506

Marinuța nu exclude că, în viitorul apropiat, se va trezi cu DOSARE PENALE

14 apr. 2014,, 10:17   Societate
5216 0
Foto : noi.md
Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, nu exclude că, în scurt timp, se va trezi cu dosare penale pe numele său.

Totodată, într-o postare pe contul său de facebook, Marinuța explică de ce a dispărut din spațiul public, notează UNIMEDIA.

„Înainte de a discuta în public care au fost divergențele între mine și președintele Republicii Moldova, Comandantul Suprem al Forțelor Armate ar fi onest din partea mea, dar și din partea Domniei sale să avem o discuție privată (...) Am solicitat nu o dată să mi se ofere această posibilitate. Cu regret, am fost informat că conducerea PLR nu are această posibilitate, nici celelalte componente ale Coaliției nu au acces la președinte”, a declarat Marinuța.

În același timp, fostul ministru al Apărării își exprimă regretul că încercările lui de a avea discuții cu șeful statului au eșuat. Acesta dorește să-și exprime poziția sa în urma conflictului care s-a iscat.
„Oricum, sper că persoana cu cea mai mare funcție politică în stat, care are o practică enormă de judecător, dacă nu este implicat personal în jocurile dubioase de denigrare a Armatei Naționale, de compromitere a corpului de ofițeri ai Republicii Moldova, va dori să afle și o altă opinie decît cea ce i se suflă la ureche de unele persoane prea puțin competente în arta militară. Oricum societatea va avea poziția mea, care este împărtășită de o mare parte din corpul de ofițeri militari ce au participat la acel Colegiu militar, dar și care nu au fost acolo. La moment sunt încă în așteptare, fiindcă am ONOARE DE OFIȚER, NU SUNT UN MINCINOS și aș dori ca să aibă onoare și alții implicați în acest scandal”, a menționat sursa.

Marinuța nu exclude că, în scurt timp, s-ar putea să apară dosare penale, articole denigrante în adresa sa sau a persoanelor din preajma sa.

„ Știu la ce merg, știu la ce să mă aștept și solicit tuturor înțelegere. Totul va fi bine, fiindcă noi am muncit și muncim pentru o cauză nobilă - viitorul Republicii Moldova. Totodată doresc să informez opinia publică că nu beau atunci cînd urc la volan, nu merg pe sub balcoane care cad, nu caut perepeții ce mi-ar pune la moment viața în pericol și sunt plin de dorință să LUPT pentru viitorul civilizat al acestui pămînt, de va fi necesar chiar și cu arma în mînă, în calitate de soldat de rînd, nu de general”, a conchis Marinuța.

UNIMEDIA amintește că, fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţă a demisionat pe 27 februarie. Marinuţă şi-a explicat gestul spunînd că ar fi existat anumite divergenţe de opinie cu preşedintele Republicii Moldova, privind reformarea sistemului de securitate al ţării.

Pe 4 aprilie, președintele țării, Nicolae Timofti a semnat decretul prin care Valeriu Troenco a fost numit ministru al Apărării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав