X 
Cutremure stiri: 506

Astăzi Biserica Ortodoxă prăznuiește Sîmbăta Mare

19 apr. 2014,, 09:00   Societate
3583 0
Foto : vsemspas.ru
Astăzi, creştinii ortodocşi prăznuiesc Sîmbăta Mare care este ultima zi dinaintea Paştilor. În această zi, credincioșii amintesc cu tristețe coborîrea lui Hristos în iad și, în același timp, sînt în așteptarea bucuriei pascale şi a aducerii Focului Haric.

După Sfînta Liturghie din Sîmbăta Mare, se săvîrșește slujba de sfințire a cozonacilor. Totodată, potrivit unei tradiţii bisericești vechi, în această zi, credincioşii, încheind pregătirile finale pentru sărbătoarea de Paști, vin la slujbă în bisericile lor.

Potrivit epistolelor apostolilor, în Sîmbăta Mare, zăcînd cu trupul în mormînt, sufletul Mîntuitorului a coborît în iad. Venirea Lui era aşteptată de sufletele tuturor morților, inclusiv celor neprihăniți din Vechiul Testament. Prin Patimile Sale pe cruce, Iisus Hristos a eliberat sufletele celor drepţi şi în Sîmbăta Mare le-a scos din iad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав