X 
Cutremure stiri: 502

Președintele României: Putin folosește de minune "conflictele înghețate"

25 apr. 2014,, 10:45   Externe
4868 7
Foto: antena3.ro
"Sînt dezamăgit de acţiunile din regiune ale Federaţiei Ruse. Federaţia Rusă este un element de destabilizare a regiunii", - a declarat președintele României, Traian Băsescu în cadrul emisiunii Adevărul Live.

"Am spus-o şi legat de Transnistria, şi Osetia, şi Nagorno Karabah.Toate aceste conflicte regionale sînt ca o salbă de insecuritate în jurul Mării Negre. Ele pot fi rezolvate de la Moscova sau pot fi explodate în funcţie de nevoile Rusiei. Ele pot fi rezolvate de la Moscova sau pot fi explodate în funcţie de nevoile Rusiei. Eu mi-am dorit o relaţie corectă cu Rusia, dar trebuie să acceptăm realitatea. Eu aşa văd lucrurile şi nu poate să mă convingă nici MAE rus, nici Putin. Rusia generează conflicte", - a declarat Băsescu.

"Cît timp Putin va fi la Kremlin, conflictele regionale vor fi un pericol. Nu va renunţa la această pîrghie de ameninţare a stabilităţii regionale. Putin are ideea refacerii URSS, iar aceste conflicte îngheţate îi folosesc de minune".

Totodată el a chemat să nu se "creeze o isterie inutilă" pe seama acțiunilor Rusiei. "România nu are o ameninţare directă. Federaţia Rusă nu-şi doreşte un război cu NATO. Nu trebuie să avem o îngrijorare că România este în pericol. Acum vedem ce înseamnă să fii în NATO. Nu cred că vreo ţară NATO ar fi atacată de Federaţia Rusă. Ar fi război".

Relaţia cu Rusia, potrivit lui Băsescu "funcţionează". "Nu ne pupăm, dar relaţia nu este ruptă. Utilizăm ambasadele pentru a ne transmite mesaje. Consilierii mei s-au întîlnit destul de mult cu ambasadorul Federaţie Ruse la Bucureşti".

Președintele României a apreciat drept corecte cererile Rusiei față de Ucraina de a achita datoriile pentru gazele livrate. "Nimănui nu-i poţi cere să-ţi furnizeze gaze la nesfîrşit fără ca tu să-i plăteşti.Ceea ce mi se pare incorect este că Rusia a mărit preţul la gaze pentru Ucraina", - a concluzionat Băsescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав