Cutremure stiri: 506

FMI: Flexibilitatea cursului de schimb a fost benefică pentru Moldova

5 mai. 2014,, 12:30   Economie
3705 1
Foto: unimedia.info
Fondul Monetar Internațional (FMI) consideră că flexibilitatea cursului de schimb a fost benefică pentru Republica Moldova în ceea ce privește atenuarea impactului presiunilor externe. Informația a fost comunicată de experții FMI după consultările avute la Chișinău în cadrul procesului de monitorizare postprogram, transmite NOI.md.

Potrivit experților FMI, intervențiile Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pe piața valutară trebuie și în continuare să fie axate pe prevenirea fluctuațiilor neordonate ale cursului de schimb, fără a afecta tendințele de pe piață.

FMI subliniază că, datorită politicii monetare promovate, rata inflației a fost menținută cu succes în limitele țintite. În contextul existenței presiunilor dezinflaționiste, politica monetară promovată de BNM rămîne în continuare adecvată, iar majorarea rezervelor valutare din anul 2013 este binevenită, deoarece a fortificat rezistența Republicii Moldova la șocurile externe. Potrivit FMI, pe viitor, BNM urmează să-și păstreze vigilența și să fie gata pentru a ajusta politicile, inclusiv pentru adoptarea unei politici mai aspre în vederea combaterii riscurilor inflaționiste generate de efectele rundei a doua ca urmare a deprecierii nominale recente a cursului de schimb și relaxării politicii bugetar-fiscale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав