X 
Cutremure stiri: 506

Rusia cere "explicaţii oficiale" în legătură cu declaraţiile Prinţului Charles despre Putin

23 mai. 2014,, 03:06   Externe
10218 26
Fotо: hvylya.org
Moscova a cerut Londrei "explicaţii oficiale" în legătură cu declaraţiile Prinţului Charles despre Vladimir Putin, care "nu îi fac cinste viitorul monarh britanic", a declarat joi Ministerul Afacerilor Externe a Rusiei.

Declaraţiile prinţului Charles, anunţate de Daily Mail miercuri, au fost făcute în cadrul unei discuţii private cu ocazia unei vizite la muzeul canadian al imigraţiei, din Halifax.

Prinţul Charles, care se află într-o vizită în Canada, a creat o polemică după ce a comparat acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina cu cele ale dictatorului nazist Adolf Hitler, potrivit unui tabloid britanic.

Schimbul de replici a fost relatat de Marienne Ferguson, în vîrstă de 78 de ani, care tocmai îi mărturisise moştenitorului tronului britanic circumstanţele în care ea şi familia ei au fugit de invazia nazistă în Polonia. Prinţul i-ar fi mărturisit: "Şi acum Putin este pe cale să facă aproape acelaşi lucru ca Hitler", referindu-se la alipirea Crimeei la Rusia.

După întîlnirea cu fiul reginei Angliei, Marienne Ferguson a declarat că "am fost foarte surprinsă ca el să facă aceste comentarii, pentru că ştiu că de la ei (membrii familiei regale) nu te aştepţi să spună astfel de lucruri, dar a fost foarte sincer şi onest", a adăugat ea.

Prințul Charles nu se va întîlni cu Vladimir va Putin pe 6 iunie, cu ocazia marcării Debarcării din Normandia, așa cum a fost planificat anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав