Cutremure stiri: 502

Formațiunile statale autoproclamate au condamnat activitatea autorităţilor ucrainene

23 mai. 2014,, 12:31   Societate
3002 0
Foto: noi.md
Organele legislative ale Osetiei de Sud, Abhaziei şi Transnistriei, care se autodenumesc drept „Comunitatea pentru democraţie şi drepturile popoarelor”, au condamnat „activitatea agresivă şi extremismul autorităţilor de la Kiev”.

Potrivit agenţiei "Infotag", astfel se spune într-o declaraţie comună pe care adunarea interparlamentară a comunităţii a aprobat-o joi, într-o şedinţă plenară convocată la Suhumi, "în legătură cu pericolul de catastrofă umanitară în Ucraina şi inadmisibilitatea blocadei Transnistriei din partea Ucrainei şi a Moldovei".

Autorii declaraţiei susţin că "ţările din Occident, distrăgînd atenţia populaţiei lor de la problemele stringente interne, au declanşat o campanie nestăvilită de discreditare a politicii Federaţiei Ruse care urmăreşte apărarea conaţionalilor şi a populaţiei vorbitoare de limba rusă care locuieşte pe teritoriul Ucrainei".

Aceştia şi-au declarat sprijinul pentru "acţiunile Federației Ruse de utilizare a posibilităţilor politice pentru temperarea tensiunilor în Ucraina", considerînd că forţele progresiste trebuie să se unească "pentru a preveni renaşterea fascismului".

În opinia "nerecunoscuților", "blocada cu care au încercuit Transnistria Moldova şi Ucraina restricţionează complet dreptul cetăţenilor de sex masculin de a se deplasa peste hotarele RMN-ului, împiedicînd exporturile şi importurile de mărfuri, contribuie la scăderea dramatică a producţiei în republică şi generează pericolul unui nou dezastru umanitar".

"Metodele de presiune politică, economică şi de ameninţări, dar şi de provocări armate nu contribuie la rezolvarea definitivă şi echitabilă a conflictelor", mai consideră autorii declaraţiei.

Comunitatea pentru democraţie şi drepturile popoarelor a fost constituită în anul 2006, iar adunarea ei interparlamentară este condusă de fostul președinte al Sovietului Suprem din Transnistria Grigori Maracuţa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав