X 
Cutremure stiri: 506

În Transnistria, autoritățile au zădărnicit alegerile prezidențiale din Ucraina – ambasador

26 mai. 2014,, 03:46   Societate
7056 21
Foto: obozrevatel.com
Autoritățile nerecunoscutei rmn, pe al cărei teritoriu trăiesc circa 90 % din alegătorii ucraineni înregistrați în Republica Moldova, au blocat deliberat participarea acestora la scrutin. Declarația a fost făcută de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pyrojkov, transmite Ukrinform.

"Autoritățile din regiune în mod deschis recomandau alegătorilor ucraineni să nu participe la vot. De această dată alegerile au avut loc în condiții de blocadă totală, inclusiv informațională din partea Transnistriei, unde trăiesc 90 % dintre alegătorii ucraineni", - a declarat Pirojkov.

În ciuda acestui fapt, la votare au participat 470 de persoane din regiune, ceea ce, potrivit diplomatului ucrainean, este un rezultat pozitiv.

În total la alegeri, la cele două secții de votare deschise pe teritoriul Ambasadei Ucrainei la Chișinău și consulatul din Bălți, au participat 782 de alegători.

Alegerile în sine diplomatul le-a numit istorice.

"A avut loc un eveniment istoric pentru Ucraina. În condițiile crizei politice și anexării Crimeei, cînd în două regiuni ale țării, practic, este război, alegerile au fost extrem de necesare pentru a stabiliza situația din țară pentru a determina dezvoltarea viitoare și punerea în aplicare a reformelor economice radicale", - a afirmat S.Pirojkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав