Cutremure stiri: 506

Ucraina a evaluat Crimeea la $90 miliarde

4 iun. 2014,, 02:39   Externe
5612 9
Foto: novostink.ru
Ucraina s-a adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cu o acțiune împotriva Rusiei în problema Crimeei și cere aproximativ 90 de miliarde de dolari. Acești bani i-ar fi pierdut bugetul Ucrainei din cauza anexării peninsulei.

Anterior, aceste date au fost invocate de premierul ucrainean Arseni Iațeniuk. El a avertizat că autoritățile ucrainene nu se vor limita la această acțiune.

Potrivit lui Iațeniuk în proces de pregătire se află și alte acțiuni, inclusiv în organele puterii de stat și de administrare a Federației Ruse pentru confiscarea ilegală și jaful Ucrainei. A fost înaintată o acțiune în judecată privind gazul care se află în depozitele subterane din Crimeea.

Iațeniuk a subliniat că "asemenea procese de judecată durează nu o singură lună, dar aceste procese vor avea un rezultat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав