X 
Cutremure stiri: 506

Parlamentul a amînat examinarea proiectului de lege cu privire la controlul tutunului

13 iun. 2014,, 11:03   Societate
3088 0
Foto: noi.md
Deputaţii au refuzat să examineze joi proiectul de lege cu privire la controlul tutunului, ce prevede înăsprirea măsurilor faţă de producătorii şi distribuitorii de produse din tutun, precum şi faţă de fumători.

Propunerea de a amîna proiectul a fost enunţată de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, potrivită căruia proiectul nu este perfecţionat şi în acesta nu s-au reflectat propunerile şi amendamentele.

Solicitat de "Infotag", vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, deputata democrată Stela Jantuan, a spus că "cauza deciziei de amînare a devenit lipsa unei baze financiare a proiectului".

"Vorbim despre faptul că vor fi create locuri speciale pentru fumat, însă bugetul nu prevede surse pentru aceste scopuri. Putem să obligăm autorităţile locale să o facă, însă nici ele nu au surse financiare necesare. În mare parte, ne vom pomeni în situaţia cînd agenţii economici vor fi prejudiciaţi, deoarece trebuie amenajate locuri special pentru fumători în hoteluri, cafenele, restaurante, iar pentru aceasta este nevoie de timp", este convinsă ea, menţionînd că "nu există necesitate în adoptarea proiectului, care se va dovedi a fi nefuncţional".

Proiectul de lege cu privire la tutun prevede interzicerea publicității produselor din tutun, stimularea vînzării şi promovării produselor din tutun prin intermediul sponsorizării sau alt suport. Conţinutul de gudron şi monoxid de carbon în ţigările distribuite pe piaţa internă nu poate depăşi 10 mg, iar a nicotinei – 1 mg.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав