Cutremure stiri: 506

Episcopul Marchel: Am fost plăcut surprins de discuția de la SIS

14 iun. 2014,, 12:55   Societate
5805 3
Foto: noi.md
„Am fost plăcut surprins de discuția pe care am avut-o cu angajații Serviciului de Informații și Securitate. Sînt niște băieți foarte delicați, amabili, civilizați și culți. Sincer vorbind, m-am așteptat la acuzații de separatism și tot felul de alte atacuri, dar a fost o discuție calmă și amabilă. Sînt foarte mulțumit și plăcut dezamăgit de părerea mea părtinitoare pe care o aveam față de ofițerii SIS-ului”, a declarat pentru NOI.md Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Pe rețelele de socializare se discută activ informația despre aceea că unii organizatori ai mișcării obștești Uniunea Popular Patriotică „Moldova Mare”, creată recent, au fost citați la Serviciul de Informații și Securitate.

În afară de Episcopul Marchel, în aceeași zi la SIS au fost citați bașcanul Găgăuziei, președintele Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, și președintele Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, însă deocamdată nu am reuțit să luăm legătura cu ei.

„Au fost multe întrebări din partea angajaților SIS-ului. Toate acestea se refereau la Uniunea Popular Patriotică „Moldova Mare”, recent creată. Le-am explicat că în afară de consolidarea statalității moldovenești și a bazelor morale și spirituale ale statului multinațional Republica Moldova nu avem alte scopuri.

Totodată, noi dorim să marcăm destoinic aniversarea a 655-a a statalității moldovenești. Anume a statalității moldovenești, nu a celei românești, care pe atunci nici nu exista. Și nu putem fi acuzați de separatism pentru așa ceva. Interlocutorii mei au subliniat nu o dată că nu mă acuză nici de separatism, nici de alte lucruri rele, doar se interesează de planurile noastre. Încă o dată subliniez: sînt niște oameni deștepți, nu ca unii parlamentari și politicieni de la noi”, a conchis Marchel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав