X 
Cutremure stiri: 502

Taximetriștii din Chișinău majorează prețurile nejustificat

19 iun. 2014,, 14:55   Societate
4680 1
Foto: polyany.com.ua
În Chișinău taximetriștii majorează nejustificat prețurile. La această concluzie au ajuns reprezentanții organizației obștești ”Protecția Consumatorului”, care pe parcursul unei săptămîni a monitorizat activitatea serviciilor de taxi din capitală.

Potrivit președintelui organizației, Petru Guțul, transportatorii majorează prețul de două sau chiar de trei ori, față de tariful prevăzut. Cele mai multe încălcări de acest fel se înregistrează în Aeroportul Internațional Chișinău, în gările auto și piețele din capitală.

„Taximetriștii care activează în preajma piețelor cer pentru călătorie cîte 70-100 de lei, în loc de 25-40. Cele mai ridicate tarife sînt la aeroport. Aici a fost înregistrat un caz, cînd taximetristul a cerut pentru călătorie 100 de euro”, a menționat Guțul.

Potrivit sursei citate, asemenea acțiuni sînt ilegale. Totodată, în activitatea serviciilor de taxi au fost depistate și alte încălcări, printre care neeliberarea bonului de casă și necorespunderea automobilelor cerințelor de exploatare.

În urma verificărilor efectuate, reprezentanții organizației au expediat recomandări Guvernului privind măsurile care se impun pentru combaterea acestor încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав