X 
Cutremure stiri: 502

Președintele României este suspectat de corupție, fratele său – arestat

22 iun. 2014,, 00:30   Externe
6843 12
Foto : ruvr.ru
Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, fratele președintelui României, Traian Băsescu. Potrivit Mediafax, Mircea Băsescu este suspectat de șantaj și trafic de influență.

Fratele preşedintelui este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Sandu Anghel, Florin Anghel, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
În acest scop, el ar fi intenționat să dea mită judecătorilor și procurorilor, precum și să foloseascî influența președintelui Traian Băsescu.

Acuzațiile împotriva lui Mircea Băsescu au fost lansate de Sandu Anghel care afirmă că a transmis $2 dolari pentru a mitui șeful Curții Supreme de Casație și procurorul șef al DNA, dar în cele din urmă în loc de eliberare a primit un an de închisoare. Potrivit familiei lui Sandu Anghel, fratele președintelui mai tîrziu le-a propus bani pentru a păstra tăcerea în legătură cu tranzacția. La rîndul său, Mircea Băsescu a declarat că el a devenit victima unui șantaj din partea interlopului Sandu Angel.

Premierul român Victor Ponta a cerut demisia imediată a președintelui Traian Băsescu pentru a "salva reputația, prestigiul și independența sistemului de justiție". Ponta a adăugat că în cazul în care acuzațiile privind implicarea președintelui în schemele de corupție se vor confirma, social-democrații vor iniția suspendarea sa.

Băsescu a refuzat să demisioneze, iar purtătorul său de cuvînt, Bogdan Oprea, a spus că demisia șefului statului ar deveni cea mai mare provocare pentru sistemul de justiție românesc, care în acest caz "se va pomeni în mîinile lui Victor Ponta".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав